Ryssarna rustar som aldrig förr

Bor du i Piteå?
Då vet du om att ryssarna upprustar:
Rysslands upprustning oroar kommunalråden LULEÅ Rysslands militära upprustning oroar försvarsledningen i Boden och kommunalråden i Norrbotten. De är också bekymrade över den senaste tidens propåer om att försvaret ska banta ytterligare när jägarförbandet i Arvidsjaur läggs ned och flyttas till Karlsborg. Läs mer

Bor du inte i Piteå har du förmodligen ingen aning om att supermakten rustar – som aldrig förr
Ryssland gör sig redo för ett storkrig. Det kan inte tolkas på annat sätt. Vi äldre känner igen det också! Före såväl det första som andra världskriget nedrustade Sverige, och låtsades inte om vad som hände i världen. Under det första var vi fullständigt oförberedda varför den svenska befolkningen svalt. Under det andra gick det lite bättre för oss. Kanske hade vi lärt oss?

Medan ryssen rustar har vi avvecklat värnplikten
Filmen nedan är en löpsedelsnyhet, och du kan kolla idag vad våra tidningar har på löpet, istället. Det är säkert något apart drogmord, någon kändis som har ont i en tå eller något annat absurt men som svensk medborgare får du inte veta att Ryssland rustar – om du inte bor i Piteå.

Den ryska björnen…
Russian long-range bombers are patrolling the skies on a regular basis once again. And the backbone of the country’s strategic fleet remains the TU-95 ”Bear”, an aircraft many consider to be a Cold War legend.